Verdibasert salg

Verdibasert salg engasjerer kunden og utvikler en salgs-situasjon hvor kunden er mindre interessert i pris og mer interessert i verdien produktet gir. Verdibasert salg fører til hurtigere salg, samt muligheter for større gevinst og stor kundetilfredshet. Gjennom aktiv deltagelse og egne erfaringer/eksempler vil du få en ny forståelse for salg.

Duration
2 day(s)
Price
11 500
Goals

Målet for kurset er å gi deg grunnleggende forståelse for salg som en kommunikasjonsform med formål å gi kunden verdi på egne betingelser. Verdibasert salg er basert på kundens ønsker og behov, og det er selgers oppgaver å definere verdien dette gir kunden. Kurset gir en dypere forståelse for salgs- og kjøpsprosessen.

Instructor
Petter Bakken

Petter har bred og solid kompetanse innen ledelse og salg. Han har ledererfaring fra Forsvaret og erfaring fra utallige service-, salgs- og lederstillinger i Hewlett-Packard. I sine mange år hos HP har Petter utviklet og holdt intern opplæring av selgere og ledere, både i Norge og internasjonalt. Petter Bakken er kjent som faglig sterk, inspirerende og energisk.

Content

  • Hvilke eksterne drivkrefter påvirker kunden? Hva er de eksterne og interne faktorer som gjør at kunden ønsker eller må å investere i noe? Hvilke strategier har kunden satt opp for å møte disse drivkreftene?
  • Hvordan måler kunden dagens situasjon og den ønskede situasjon? Hvordan vet de at de har oppnådd det de ønsker?
  • Jeg har løsninger, ikke produkter!
  • Lytte- og spørsmålsteknikker
  • Hvordan håndtere konkurrentene?
  • Salgsplanlegging og kundeutvikling
  • Kommunikasjonsverktøy for å oppnå bevisst styring av alle faser i et salg
  • Closingteknikker
  • Hva er en god referanse? Og hvordan bruker jeg den?

Krav til forkunnskaper
Kurset er laget for erfarne selgere, men har vist seg å ha stor verdi også for relativt nye selgere.

Varighet
2 dager, kl. 09:00-16:00

Kursinstruktør
Petter Bakken har bred og solid kompetanse innen ledelse og salg. Han har ledererfaring fra Forsvaret og erfaring fra utallige service-, salgs- og lederstillinger i Hewlett-Packard. I sine mange år hos HP har Petter utviklet og holdt intern opplæring av selgere og ledere, både i Norge og internasjonalt. Som kursleder har Petter gjort stor suksess, og han har sertifisert og videreutdannet seg innen mange ulike felt, blant annet endringsledelse (fra Prosci) og High Performance Leadership (fra BI). Han er også sertifisert coach, utdannet ved Erickson Coaching. Han har gjennomført veiledning av en rekke team og grupper, ofte med team bestående av medlemmer fra ulike land og kulturer. Petter har også lang erfaring med å lede og veilede store og komplekse organisasjoner i endring, og har drevet omstillingsprosesser både i Akershus Universitetssykehus, Forsvaret og Jernbaneverket. Fra 2010 har han jobbet med kurs på alle nivåer for en rekke kunder i Norge. Petter er kjent for et høyt energinivå og høy involvering av deltakerne på sine kurs.

Bedriftsinternt kurs
Dette kurset egner seg også godt som bedriftsinternt kurs. Vi har lang erfaring i å skreddersy kurs for ulike bedrifter og bransjer. Kurset legges opp slik at dere får akkurat det dere er på jakt etter. Ta kontakt for mer informasjon og et tilbud hjs@bouvet.no 

Search in our courses

Sign up for course

Please contact kurs@bouvet.no

Ønsker du å samle flere ansatte til et bedriftsinternt kurs?

Finner du ikke det helt optimale kurset eller kombinasjonen av kurs? Da ordner vi det - sammen. Vi kan tilrettelegge kurs slik at de inneholder akkurat det dere har behov for. Vi kan sette opp et helt nytt kurs, eller tilpasse eksisterende kurs og materiell. Flere medarbeidere kan selvfølgelig også samles til et eget felles kurs, for maksimal effektivitet. Ta kontakt med meg for et forslag til gjennomføring og et tilbud basert på deres behov.

Heidi Jakobsen Strømme

Produktansvarlig
Send me an email!