Lean Innovasjon/Startup

Lean Startup – Fremtidens viktigste ferdighet for teknologirelaterte organisasjoner? Teknologiutviklingen skyter frem med eksponentiell hastighet. Dette gir oss nye muligheter i å løse problemer, dekke eksisterende og nye behov. Samtidig som hastigheten øker, minsker også barrierer for nye aktører som vil inn i nye bransjer og markeder. Stadig flere bedrifter som preger hverdagen vår eksisterte ikke for 5 - 10 år siden. Før snakket vi om bedrifters utfordringer ved overgangen fra liten til stor, nå er den store utfordringen knyttet til hvordan store organisasjoner kan oppføre seg som små igjen.

Duration
1 day(s)
Price
5 800
Goals

Dette kurset gir en innføring i Lean Startup

Instructor
Kjersti Corneliussen

Kjersti er en av Norges mest erfarne konsulenter innen Lean Startup/Lean innovasjon og har jobbet blant annet med VG, Finn.no, LHL og SOS Barnebyer.

Midt inne i lean og design thinking er Kjersti spesielt opptatt av å måle suksess. Hun samarbeider med Ash Maurya, hvis fokus er Lean Startup i praksis, for mest mulig inspirasjon og læring.   Å jobbe med Lean innovasjon gir et kick, for farten på læringen er høy og utfordringene står i kø. Kjersti trives best når hun bryner seg på nye domener via innsikt i andres kompetanse og prioriteringer, og viktigst, når løsningene treffer for både kunden og kundens kunder - det er moro.  Hun er en erfaren kursholder og bruker mye av sin praktiske erfaring til anekdoter og inspirasjon. Kursene hun holder er en god blanding av teori og praksis og målet er alltid at de som deltar kan starte å bruke kunnskapen i morgen. 

Prerequsites

Ingen

Content

«Lean Startup gir deg en helt ny måte å se på dine kunder og produkter på. Kursholder gir deg gode eksempler på hvordan bygge, måle og lære i så raske sykluser som mulig, sørger for innovasjon på dine produkter. Vi hadde stort utbytte av å kjøre interne kurs basert på våre egne produktsatsninger."

Petter Nyquist, Norkart AS

Kurset gir deg en innføring i Lean Startup og begreper som «learning cycles»«MVP» , «pivot», «business model canvas». Lean Startup er en metode som fokuserer på relevant og hurtig utvikling samt innovasjon. Metoden hjelper deg til å foreta de rette prioriteringene, utvikle det som er relevant uten å bruke unødvendig mye ressurser. Lean Startup er en favorittmetode hos nye oppstartselskaper i Silicon Valley og andre innovasjonshuber verden over. 

 
Agenda
 
Hva legger vi i Lean og Lean Startup?
-              Hva ligger i begrepet Lean?
-              Hvordan lykkes med Lean?
-              Hva har Lean Startup med Lean å gjøre?
-              Effekten og viktigheten av Lean Startup
 
Lean Start-ups tre sentrale begreper
-              Lærings-sykler
-              MVP – minimum viable product
-              Pivot
 
Lean Startup som utviklings- og innovasjonsprosess
-              «Customer development» prosess
-              Forretningsmodellering og «Lean Startup Canvas»
-              Hvordan bruke strategien som prioriteringsverktøy
 
Nyttige verktøyer og metoder
-              Hvordan bygge raskt?
-              Hvordan måle smart?
-              Hvordan lære rakst?
 
 
Målgruppe
Toppledere, mellomledere, forretningsutviklere, IT/tech miljøer
 
Kursstruktur 
Kursform er en kombinasjon av presentasjon av case og teori samt oppgaver der bruk av ulike verktøy står sentralt.
 

Bedriftsinternt kurs
Dette kurset egner seg også godt som bedriftsinternt kurs. Vi har lang erfaring i å skreddersy kurs for ulike bedrifter og bransjer. Kurset legges opp slik at dere får akkurat det dere er på jakt etter. Ta kontakt for mer informasjon og et tilbud nina.sether@bouvet.no